13 jarige jongen vermist in de Waal

22/06

Foto: Davy Derksen

22/06

Foto: Davy Derksen

22/06

Foto: Davy Derksen

22/06

Foto: Davy Derksen

22/06

Foto: Daan Willemse

22/06

Foto: Daan Willemse

22/06

Foto: Daan Willemse

22/06

Foto: Daan Willemse

22/06

Foto: Daan Willemse

De hulpdiensten zijn donderdagmiddag 22 juni een massale zoektocht gestart na een melding dat een jongen vermist werd. De jongen maakte deel uit van een groep tieners die in de Waal bij Tiel aan het zwemmen waren.

Brandweerlieden hebben in waadpakken het water tevergeefs afgezocht en van bovenaf zocht de politie met een helikopter mee. De politie houdt er rekening mee dat de jongen verdronken is. Donderdagavond is er een speciaal team ingezet die zoekt met sonarapparatuur naar de jongen. Per keer wordt een strook van 40 meter breed in kaart gebracht.

De scheepvaart is gevraagd om snelheid te matigen en om aan de zuidkant te varen.