Zeer grote brand bij varkensstal in Erichem: 20.000 varkens dood (Foto + Video)

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

27/07

Foto: Timothy

Er woed een zeer grote brand in Erichem. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de brand te bestrijden. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Al snel werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP1, waardoor er assistentie verleend werd de hele regio.

De brand woed in een varkensstal op de Erichemsewal. Hupdiensten zijn bezig om dieren naar buiten te brengen.

Update:
Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 2, hierdoor zijn nog meer hulpdiensten gealarmeerd om ter plaatse gegaan. De rookwolken en meters hoge vlammen zijn in de wijde omgeving te zien.

Update 18:22:
Het is nog niet duidelijk hoeveel varkens er gered zijn. De brand woed bij varkensbedrijf De Knorhof. Mensen in de omgeving wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Er is veel rookontwikkeling die voornamelijk richting Erichem trekt. Er is een NL-alert verstuurd.

Update 19:25:
De brandweer roept op uit de rook te blijven en roetdeeltjes niet aan te raken. De brandweer verricht metingen. Op de grond bij een camping in de buurt liggen roetdeeltjes. De woordvoerder van de veiligheidsregio geeft aan dat het lijkt dat niet alle dieren gered konden worden. Een cameraman van Omroep Gelderland had even na 19:00 nog varkens gezien aan de kant waar hij stond.

Update 20:45
De veiligheidsregio meldt dat alle 20.000 varkens in de stallen om het leven zijn gekomen. Op een nabij gelegen camping is een voorstelling niet doorgegaan. Deze zou plaats vinden in een tent, maar deze moet eerst geventileerd worden aldus de brandweer. De brandweer adviseert ook camping gasten om niet in de tent te gaan liggen. Een caravan zou geen probleem opleveren.