Grote brand in schuur Kapel-Avezaath

15/06

Foto: Peter van Verseveld

15/06

Foto: Peter van Verseveld

15/06

Foto: Peter van Verseveld

15/06

Foto: Peter van Verseveld

Kapel-Avezaath – In de nacht van zondag op maandag is de brandweer rond 3:00 gealarmeerd voor een schuurbrand op de Bergakker. Bij de brand was een flinke rookontwikkeling. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid riep mensen die last hadden van de rook op om ramen en deuren te sluiten.

In de schuur lag een grote hoeveelheid hooi. De brandweer rukte met veel eenheden uit en pompte ook water uit De Linge om het vuur te bestrijden. Eenheden vanuit Geldermalsen, Buren, Beusichem en Beneden-Leeuwen boden de brandweer van Tiel assistentie. In een naastgelegen schuur stonden paarden, deze zijn tijdig eruit gehaald en elders ondergebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend.